Search
Close this search box.

Ho’oponopono, το μονοπάτι της ελευθερίας

Σεμινάρια - Εργαστήρια
Ho'oponopono

Τίτλος Σεμιναρίου

Ho'oponopono, το μονοπάτι της ελευθερίας

Τι θα συνέβαινε, αν μπορούσες να θυμηθείς την αληθινή σου φύση και ταυτότητα; Αν μπορούσες αντί να κατηγορείς το σκοτάδι, να φέρνεις το φως;

Το Ho’oponopono είναι γνωστό ως μια από τις αποτελεσματικότερες διαδικασίες συγχώρεσης, ανάληψης ευθύνης και κάθαρσης. Στο χαβανέζικο λεξικό ορίζεται σαν νοητικός εξαγνισμός και η λέξη σημαίνει «διορθώνω ένα λάθος». Είναι μία αρχαία πρακτική που μας ενδυναμώνει, για ν΄ ανακτήσουμε τη δύναμή μας, να επιφέρουμε εσωτερική αρμονία και να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας. Μας βοηθά να απομακρύνουμε όσα μας εμποδίζουν να αντιληφθούμε την παρουσία της αγάπης μέσα μας.

Ένας από τους στόχους του Ho’oponopono είναι να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε μια ανώτερη κατάσταση συνειδητότητας και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να αφαιρέσουμε όλα όσα δεν είναι δικά μας, όλα όσα μας επιβλήθηκαν μέσα στα χρόνια χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Μας επιτρέπει να δούμε τον εαυτό μας, όπως τον βλέπει η Δημιουργική Αρχή του σύμπαντος. Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε, όχι τη σχετική αλήθεια της ύλης, αλλά την απόλυτη Αλήθεια του Πνεύματος.

Μας «συστήνει» το σημείο Zero, που είναι το πεδίο της άυλης αρχέγονης Συνειδητότητας στην οποία «κατοικεί» η αγάπη της Πηγής μας. Επειδή η συνειδητότητα δημιουργεί τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε, μόνο αυτή μπορεί να απαντήσει στα θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα. Η νέα επιστήμη έχει αναγγείλει το τέλος της διττότητας και αντί να καταρρίψει την έννοια της Πρωταρχικής Ουσίας, αντιλαμβάνεται πως υπάρχει μια ανώτερη, συλλογική συνειδητότητα. Σύμφωνα με το Ho’oponopono, λόγω της ύπαρξης αυτού του κοινού πεδίου συνειδητότητας, όταν η συνείδηση ενός ατόμου αλλάζει, επηρεάζεται και η συνείδηση του συνόλου. Και γι’ αυτό, θεραπεύοντας τον εαυτό μας, θεραπεύουμε τον κόσμο.

Το Ho’oponopono μας βοηθά να βιώσουμε μια αλλαγή στην αντίληψή μας για το ποιοι είμαστε και να συνδεθούμε με τον εσωτερικό εαυτό που είναι η πηγή της προσωπικής μας δύναμης και ο αλχημιστής μέσα μας. Μας οδηγεί στο να συνειδητοποιήσουμε την εγγενή σύνδεσή μας με τα πάντα, να δηλώσουμε την πρόθεσή μας, ν’ αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτά που «ταΐζουμε» το κοινό πεδίο που όλοι μοιραζόμαστε και να ενισχύσουμε την «παρουσία» μας, την συνειδητότητα και την επίγνωσή μας. 

Η πρακτική του Ho’oponopono μας καθοδηγεί ώστε η συμβολή μας στον κόσμο να είναι μια συμβολή αγάπης. Στην εποχή μας, βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι που από τη μια υπάρχει ο παλιός κόσμος και από την άλλη ο νέος, που τώρα αναδύεται. Έχει έρθει ο καιρός να θέσουμε στον εαυτό μας την ερώτηση που έθεσε ο Don Juan στον Carlos Castaneda: «Έχει αυτό το μονοπάτι καρδιά; Αν έχει, είναι καλό μονοπάτι, αν δεν έχει είναι άχρηστο». Μέσω του Ho’oponopono αναγνωρίζουμε ποιο μονοπάτι έχει καρδιά για εμάς και συνειδητοποιούμε ότι πλέον η μόνη αληθινή επανάσταση είναι η εξέλιξη της συνείδησης.

Η εστίαση του Ho’oponopono στρέφεται στην αγάπη, που είναι η τροφή της ύπαρξής μας και ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ. Η ιδέα του να επιλέξουμε την αγάπη μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι… Για ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας στο πνεύμα της αγάπης χρειάζεται η επιθυμία μας να μάθουμε να αγαπούμε, να είναι ισχυρότερη από την επιθυμία μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τον πόνο της απόρριψης, της μοναξιάς, της αδυναμίας ή οτιδήποτε άλλο είναι αυτό που φοβόμαστε. Πρέπει ν’ αποφασίσουμε πως η αγάπη είναι πιο σημαντική για μας απ’ οτιδήποτε άλλο.

Όσο κατηγορούμε το παρελθόν, τους άλλους ή το Θεό δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τον πόνο μας. Το Ho’oponopono μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε πως όλα και όλοι όσους συναντούμε στο δρόμο μας, έρχονται για να μας δώσουν την ευκαιρία να κοιτάξουμε τι συμβαίνει μέσα μας. Και να αναγνωρίσουμε πως είμαστε τέλειοι, η ατέλεια βρίσκεται στις πληροφορίες, στη Μνήμη που παίζει ασταμάτητα στο υποσυνείδητό μας….

Ο Δόκτορας Ihaleakala Hew Len είναι γνωστός σαν ο θεραπευτής που θεράπευσε μία ολόκληρη πτέρυγα εγκληματιών φρενοβλαβών ασθενών χωρίς να δει ποτέ κανέναν από αυτούς. Όταν τον ρώτησαν πώς συνέβη αυτό, απάντησε: «Απλά θεράπευα το κομμάτι του εαυτού μου που τους δημιούργησε. Θεραπεία στο Ho’oponopono σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει “εκεί έξω”, όλα είναι μέσα μας».

Στο οκτάωρο Σεμινάριο θα μάθουμε:

  • Τις βασικές αρχές πίσω από το Ho’oponopono
  • Τι είναι το σημείο Zero
  • Τις δηλώσεις του Ho’oponopono
  • Τις 3 καταστάσεις του νου
  • Τον τρόπο που γίνεται το αίτημα (οι δηλώσεις)
  • Τι είναι η Έμπνευση και τι είναι η Μνήμη
  • Τη σύνδεση σώματος και νου
  • Εργαλεία καθαρισμού
  • Πρακτική και ασκήσεις

Τα οφέλη του Ho’oponopono είναι:

Διαγραφή υποσυνείδητων προγραμμάτων, εξάλειψη του πόνου, εξαγνισμός μυαλού και σώματος, αυτό-θεραπεία, αύξηση της ενέργειας, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, εξάλειψη εθισμών, βελτίωση όλων των σχέσεων, επίτευξη εσωτερικής ειρήνης, μεγαλύτερη επίγνωση και διαύγεια, αύξηση της διαίσθησης και της δημιουργικότητας, εξαφάνιση του φόβου, της ενοχής και της κατάθλιψης, πρόσβαση στη θεϊκή νοημοσύνη και έμπνευση, και προσφορά στην ανθρωπότητα.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 27 Νοεμβρίου 17:00-21:00 & Κυριακή 28 Νοεμβρίου 10:00-14:00

Τόπος: Μέσω zoom

Κόστος: 79€

Κράτηση:  Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα επιβεβαιώνεται με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ακαδημίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR4801106680000066800338478 Δικαιούχος: INSPIRATIONAL COACHING AND MENTORING ACADEMY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 και στέλνοντας το αποδεικτικό της κατάθεσης στο email: [email protected] – Στην αιτιολογία να γραφτεί το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.

Εισηγήτρια: Βιολέττα Ψωφάκη, PCC  

Life & Transformational Coach, Mentor Coach
Licensed HeartMath Coach, Ho’oponopono Certified Practitioner
Professional Spirituality Coach, Συγγραφέας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εισηγήτρια μπορείτε να βρείτε στο Site: www.violettapsofaki.coach

Επικοινωνία:  6973743070

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας