Search
Close this search box.

Το κάλεσμα της ψυχής

Σεμινάρια - Εργαστήρια

Τίτλος Εργαστηρίου

Το κάλεσμα της ψυχής


Τι προσφέρεις στον κόσμο αν η ζωή σου και ο τρόπος που την ζεις είναι το μοναδικό δώρο που μπορείς να προσφέρεις;

Θυμάσαι τον εαυτό σου όταν ήσουν μικρό παιδί; Πιθανότατα ήσουν ατρόμητος και πρόθυμος, λέγοντας «ναι» στη ζωή. Είχες απίστευτη ικανότητα να αφήνεις οποιοδήποτε πρόβλημα να φεύγει και πήγαινες από τη μια εμπειρία στην άλλη, επειδή δεν ταυτιζόσουν με τίποτα από αυτά. Η ζωή ήταν μια περιπέτεια!

Τα πράγματα όμως άλλαξαν μεγαλώνοντας κι ενώ θέλεις να βιώνεις χαρά και εκπλήρωση, δεν τα καταφέρνεις… Όπου κι αν βρίσκεσαι στο ταξίδι της ζωής σου, έρχεται μια στιγμή που κάτι μέσα σου ρωτάει: «Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει στη ζωή;». Αυτό είναι ένα ερώτημα που έθεσαν πολλοί άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας και σαν αποτέλεσμα ξεκίνησαν ένα ταξίδι αυτό-εξερεύνησης που τελικά τους οδήγησε στην αποκάλυψη του «μυστικού» που κρατούσε η ψυχή τους.  

Ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο έχοντας περάσει μέσα από το πεδίο της λήθης, κι αυτό εξυπηρετεί έναν σκοπό. Μέρος του ταξιδιού μας όμως είναι να σηκώσουμε τα πέπλα της αμνησίας και να θυμηθούμε αυτό που η ψυχή μας θέλει να ζήσει, να εκφράσει, να μοιραστεί και να πραγματώσει σε αυτή τη ζωή.  

Ερχόμαστε εδώ, γεννιόμαστε, με ένα σχέδιο ψυχής που δεν γνωρίζουμε, και γι’ αυτό ακολουθούμε μονοπάτια που καθορίζουν άλλοι για εμάς, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε άδειοι, εξαντλημένοι, μόνοι και ν’ αναρωτιόμαστε τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με το οτιδήποτε… Όσο περισσότερο προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή που δεν είναι δική μας, τόσο λιγότερο συνδεδεμένοι αισθανόμαστε με τον εαυτό μας. Κι έρχεται η στιγμή που αποκαμωμένοι αναρωτιόμαστε: «Ποιος είμαι τελικά και γιατί βρίσκομαι εδώ;».

Η ψυχή μας γνωρίζει ποια είναι η θέση μας στον κόσμο. «Βρίσκω τη θέση μου στον κόσμο» σημαίνει βρίσκω τον τρόπο που είναι γραφτό να φροντίσω και να υπηρετήσω όχι μόνο τον εαυτό μου, αλλά και όλο το δίκτυο της ζωής. Η ψυχή μας ανήκει τόσο σε μας, όσο και στον φυσικό κόσμο. Το θεμελιώδες πρόβλημα στον πλανήτη είναι η αποξένωση από την ψυχή μας. Οι καταστροφές που προκαλούμε στη φύση συνδέονται με τη συσκότιση της ψυχής μας. Φύση και ψυχή είναι αδιαχώριστες. Η μόλυνση του περιβάλλοντος προέρχεται από τη μόλυνση της ψυχής….

Η ψυχή κρατά το κλειδί για τα κεντρικά μαθήματα της ζωής μας. Αν απαντήσουμε στο κάλεσμα της ψυχής μας, οδηγούμαστε στα μοναδικά δώρα μας, στο πεπρωμένο μας, στο σκοπό της ζωής μας, στο προσωπικό μας νόημα.

Όλοι γεννιόμαστε με αυτό που ο Καρλ Γιούνγκ ονόμαζε «προσωπικό μύθο», μέσω του οποίου μπορούμε να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο, τη θέση για την οποία προοριζόμαστε. Ο προσωπικός μύθος εκφράζεται μέσω αρχετύπων, μεταφορών, μύθων και συμβόλων. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν βαθιά λαχτάρα να ζήσουν τη ζωή τους σαν μια ενθουσιώδη περιπέτεια και μια συνεισφορά στον κόσμο που να έχει νόημα και αξία, αλλά δεν ξέρουν πώς.

Όπως έχει πει ο Frederick Buechner: «Το κάλεσμά μας βρίσκεται εκεί που η βαθύτερη χαρά μας και η πείνα του κόσμου συναντιούνται».

Η ψυχή σου σε καλεί αν:

Νιώθεις ότι κάτι λείπει από τη ζωή σου.

Έχεις μια βαθιά επιθυμία να κάνεις τη διαφορά και να υπηρετήσεις κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου.

Έχεις μια βαθιά αίσθηση ότι κάτι προσπαθεί να εκφραστεί μέσα από σένα.  

Συνειδητοποιείς ότι παρόλο που οι ρόλοι σου είναι σημαντικοί, δεν θέλεις να σε καθορίζουν. Μπορεί να αναρωτιέσαι, «ποιος είμαι» και «ποιος είναι ο σκοπός μου;».

Νιώθεις ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα βγάλεις από τη ζωή σου για να αναδυθεί ο αυθεντικός εαυτός σου.

Παρατηρείς ότι οι αξίες σου μεταβάλλονται και νέες θέλουν να αναδυθούν.

Έχεις την επιθυμία, την προθυμία και την πρόθεση να ζήσεις ευθυγραμμισμένος με τον αυθεντικό εαυτό σου, κι ας μην γνωρίζεις πώς θα είναι αυτό.

Τι συμβαίνει όταν η σχέση μας με την αδάμαστη δύναμη της ψυχής μας είναι τραυματισμένη ή ανύπαρκτη;

Νιώθουμε αποστεγνωμένοι, κουρασμένοι, αδύναμοι, μπερδεμένοι και απαθείς. Νιώθουμε στερημένοι από έμπνευση, ζωντάνια και νόημα. Νιώθουμε φόβο, ντροπή και οργή. Νιώθουμε γεμάτοι αμφιβολίες, ανίκανοι να ολοκληρώσουμε κάτι, αβέβαιοι και στραγγισμένοι επειδή έχουμε παραχωρήσει τη δύναμή μας σε άλλους. Φοβόμαστε να ανακαλύψουμε κομμάτια του εαυτού μας. Φοβόμαστε να ερευνήσουμε και να ρισκάρουμε. Φοβόμαστε να αντισταθούμε, να πούμε τη γνώμη μας, να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας, ν’ αναλάβουμε δράση…

Οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν την ψυχή τους μια και μοναδική φορά, λίγο πριν πεθάνουν. Το γεγονός του επικείμενου θανάτου δημιουργεί μια τεράστια κρίση στο εγώ, που επιτρέπει στην ψυχή να εμφανιστεί. Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι. Έχουμε την ικανότητα να εισχωρήσουμε στον κόσμο της ψυχής μας και να αποκαλύψουμε τα δώρα της πολύ νωρίτερα.

Μπορούμε να μετατρέψουμε το «εγώ» από ανώριμο δυνάστη σε πιστό σύντροφο της ψυχής, που υλοποιεί το σχέδιό της στον κόσμο.

Το ταξίδι στον κόσμο της ψυχής είναι ένα ταξίδι βαθιάς μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου θα εξερευνήσουμε:

 • Τα στάδια της μεταμόρφωσης
 • Την ουσία της ψυχής, την αδάμαστη φύση της και τι αντιπροσωπεύει
 • Τα 3 στάδια ανάπτυξης
 • Τη «σκιά», τις προβολές μας και τα αρχέτυπα
 • Τον κύκλο της ζωής, «γέννηση /θάνατος/ αναγέννηση»
 • Τη σχέση μεταξύ αυθεντικότητας και κοινωνικής αποδοχής
 • Τα 5 βήματα της συναισθηματικής νοημοσύνης
 • Τα μοτίβα που εμφανίζονται
 • Το κάλεσμα της ψυχής (δήλωση)
 • Τα στοιχεία που δείχνουν ότι το κάλεσμα είναι αληθινό
 • Πολλές ασκήσεις και δυναμικούς οραματισμούς

Στο διάστημα ανάμεσα στα δυο Σαββατοκύριακα θα χρειαστεί να εργαστείτε με ασκήσεις που θα σας δοθούν, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο σαν ένδειξη της δέσμευσής σας σε αυτό το ταξίδι.   

Ποια είναι η ουσία σου, με τι είσαι πλασμένος/η;

Ποιος/α σου ζητάει η ψυχή σου να είσαι;

Αν θέλεις να το ανακαλύψεις, θα σε περιμένω.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι  20 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε δυο Σαββατοκύριακα. Σάββατο 9 Απριλίου 17:00 – 22:00,  Κυριακή 10 Απριλίου 10:00 – 15:00  &  Σάββατο 14 Μαΐου 17:00 – 22:00,  Κυριακή 15 Μαΐου 10:00 – 15:00.

Τόπος: Μέσω zoom

Κόστος Επένδυσης: 330€       Έγκαιρη εγγραφή μέχρι 3 Απριλίου 2022: 240€

Κράτηση:  Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα επιβεβαιώνεται με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ακαδημίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR4801106680000066800338478 Δικαιούχος: INSPIRATIONAL COACHING AND MENTORING ACADEMY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, έως τις 6 Απριλίου και στέλνοντας το αποδεικτικό της κατάθεσης στο email: [email protected] – Στην αιτιολογία να γραφτεί το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.

Εισηγήτρια: Βιολέττα Ψωφάκη, PCC 

Life & Transformational Coach, Mentor Coach

Licensed HeartMath Coach, Ho’oponopono Certified Practitioner

Professional Spirituality Coach, ICM Academy Trainer, Συγγραφέας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εισηγήτρια μπορείτε να βρείτε στο Site: www.violettapsofaki.coach

Επικοινωνία:  6973743070

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας