Search
Close this search box.

Parent Coaching Certified Practitioner

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Parent Coaching

Τίτλος Προγράμματος

Parent Coaching Certified Practitioner

ICF_CCE LOGO
PARENT-CERTIFIED-COACH

Πίνακας Περιεχομένων

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 1. Όλους όσους μεγαλώνουν παιδιά – φροντίζουν παιδιά (γονείς – κηδεμόνες – παππούδες -γιαγιάδες – ανθρώπους που φυλάνε παιδιά) ή διαφορετικά caregivers / φροντιστές παιδιών.
  Η συγκεκριμένη κατηγορία θα λάβει βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος και όχι τον τίτλο του Parent Coaching Certified Practitioner, που απευθύνεται στις επόμενες δύο κατηγορίες και αφορά επαγγελματίες Coaches.
 2. Επαγγελματίες coaches που αναζητούν ένα niche και τους καλύπτει το Parent coaching.
 3. Επαγγελματίες coaches που χρειάζονται CCEU’s για την απόκτηση ή ανανέωση της διαπίστευσής τους.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του εκπαιδευτικού βιωματικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη δυναμική του parent coaching και πως μαθαίνοντας, κατανοώντας, βιώνοντας και εφαρμόζοντας τα κύρια εργαλεία και τις τεχνικές του, να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη κατανόηση, ενσυναίσθηση, ψυχική ανθεκτικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη και καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά. Μέσω λοιπόν από το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα parent coaching θα γίνουν coaching parents.

Περιγραφή του προγράμματος

Το μεγάλωμα και η φροντίδα ενός παιδιού είναι μια απαιτητική διαδικασία, με πολλές καθημερινές, μεταβλητές και συνεχείς προκλήσεις. Παλεύεις με το άγχος, το στρες της τεράστιας ευθύνης που κουβαλάς να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο που, στα πρώτα χρόνια της ζωής του, εξαρτάται εξολοκλήρου από εσένα και θες να του παρέχεις ασφάλεια και απεριόριστη φροντίδα. Αποφασίζεις για αυτόν, σκέφτεσαι για αυτόν και θέλεις να του δώσεις ότι είναι δυνατόν και προσφέρεται ώστε να συμβάλλεις, σε όλη την πορεία του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξή του, μαθησιακή και συναισθηματική, τη διαπαιδαγώγηση του, τη διαμόρφωση των αξιών και του χαρακτήρα του.  Παλεύεις να του παρέχεις δυνατότητες, ευκαιρίες, δεξιότητες, ελπίδες περισσότερες και ποιοτικότερες από αυτές με τις οποίες μεγάλωσες εσύ.
Αυτή η δοτικότητα δεν οφείλεται στο ότι απέτυχες στη ζωή σου ή δεν απέδωσες, αλλά μάλλον στη σοφία και εμπειρία που έχεις αποκτήσει και δεν θες να «επαναληφθούν τα ίδια λάθη» ή να μην πάνε «χαμένα» τα μαθήματα ζωής.

Ασφαλώς, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παράλληλα η υπόλοιπη ζωή σου συνεχίζεται απρόσκοπτα. Εξακολουθείς να είσαι μέρος του ευρύτερου συνόλου και οι προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι πολλές, ποικίλλουν και προκύπτουν από την κοινωνία αλλά κα από το ίδιο το παιδί:

 • Δυσκολίες που προκύπτουν από τις φάσεις ανάπτυξης των παιδιών
 • Δύσκολα ωράρια γονέων – Οικονομική κρίση και δυσκολίες – Μεταθέσεις
 • Bulling – εκφοβισμός
 • Διαφορετικότητα – Μετανάστευση
 • Μονογονεϊκή οικογένεια
 • Συγκρούσεις μεταξύ των γονέων και μεταξύ των αδερφών
 • Πανδημία και αλλαγές στην κοινωνικότητα και στην καθημερινότητά μας
 • Άγχος – απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα – αλλαγές εκπαιδευτικού συστήματος – επιλογές για το μέλλον
 • Διαφορετικές ανάγκες – τα παιδιά μας χρειάζεται να αναπτύξουν εκτός από hard skills και soft skills για να αντιμετωπίσουν με σθένος και επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος
 • Πρόσβαση στην πληροφορία και στη διαχείριση

Με όλη αυτή την πίεση και την αέναη πάλη να βρεθεί το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της οικογενειακής ζωής και φροντίδας, οι γονείς αλλά και οι όσοι φροντίζουν παιδιά, χρειάζονται όσα περισσότερα εφόδια, εργαλεία και βοήθεια μπορούν να λάβουν, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο ρόλο τους.

Η αστείρευτη, ανιδιοτελή, συνεχή, ακούραστη αγάπη και αφοσίωση που δίνουν στο παιδί που μεγαλώνουν, είναι σημαντικό να ενδυναμώνεται και να είναι για όλους (γονείς – φροντιστές – παιδιά) ένα ταξίδι ανταμοιβής, μάθησης και αυτοβελτίωσης. Είναι σημαντικό να θεμελιωθεί μια σχέση αυθεντικότητας, εμπιστοσύνης και συναισθηματικής ασφάλειας, που θα θωρακίσει γονείς – φροντιστές και παιδιά στην πορεία της ζωής και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα στις οποιεσδήποτε μεταβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες.

Tο πρόγραμμα του parent coaching παρέχει στους συμμετέχοντες σημαντικά εργαλεία, τεχνικές και γνώσεις του parent coaching. Οι συμμετέχοντες θα τα διδαχθούν, θα τα κατανοήσουν, θα τα εφαρμόσουν, θα τα βιώσουν, με σκοπό να μπορέσουν οι ίδιοι στην καθημερινότητα τους, να γίνουν coaches του εαυτού τους και να λειτουργούν ως coaches στα παιδιά που φροντίζουν, επωφελούμενοι αμοιβαία από τη θετική επίδραση που έχει το coaching στις ζωές μας.

Ενότητες του προγράμματος

Η επίτευξη των μαθησιακών στόχων υλοποιείται μέσα από 4 μαθήματα και 24 ενότητες:

Μάθημα 1ο:  Εισαγωγή στο Coaching και στο Parent Coaching

 1. Τι είναι το Coaching & τι το Parent Coaching
 2. Η δύναμη των ερωτήσεων (ανοικτές, κλειστές, διεισδυτικές, ερωτήσεις κλίμακας)
 3. Η δύναμη της Ενεργητικής Ακρόασης
 4. Η δύναμη της Εστίασης
 5. Ανατροφοδότηση (Feedback)
 6. 1η συνεδρία coaching – Feedback (Μαθαίνουμε να χτίζουμε ενσυνείδητη επικοινωνία με το παιδί:
  1. Μαθαίνουμε να ρωτάμε με τον κατάλληλο τρόπο, να δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον, ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, όπου το παιδί μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, να συνειδητοποιεί τι πραγματικά συμβαίνει, να αλλάζει, όταν αυτό χρειάζεται, την οπτική του. 2. Πότε ένα παιδί καταλαβαίνει ότι το ακούμε πραγματικά; – Εφαρμόζουμε τεχνικές που μας βοηθούν να ακούμε ενεργητικά το παιδί και να είμαστε παρόντες στη στιγμή! 3. Το παιδί ενδυναμώνεται μέσα απ’ την ανατροφοδότηση – αποκτά δεξιότητες για τον ενήλικο κόσμο και το προετοιμάζουμε εμείς για αυτό)


Μάθημα 2ο: Αυτογνωσία – Διαχείριση εαυτού

 1. Προσωπικές Αξίες
 2. Δυνατά σημεία του χαρακτήρα
 3. Πεποιθήσεις
 4. Δημιουργία Ψυχικής Ανθεκτικότητας – Αυτοπεποίθησης
 5. Δημιουργία αρμονικής σχέσης (Rapport)
 6. 2η συνεδρία coaching – Feedback (Θέλω να ζήσω σε αρμονία με τις αξίες μου – θέλω να ξέρω σε τι πιστεύω – τι πρεσβεύω – θέλω να βλέπω το ποτήρι “μισογεμάτο”, θέλω να μπορώ να ξεπερνώ όποια δυσκολία προκύψει στη ζωή μου! 1. Δουλεύουμε μαζί με το παιδί ώστε να καταλάβει ποιες είναι οι αξίες του,  οι δυνάμεις του και οι πεποιθήσεις του, τα πιστεύω του. 2. Αυξάνουμε την “ψυχική ανθεκτικότητα” του παιδιού ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του, περνώντας του τη θετική προσέγγιση στη ζωή, εκπαιδεύοντας το παιδί να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται το στρες. 3. Θεμελιώνουμε μια αρμονική σχέση με το παιδί, επενδύοντας στην επικοινωνία και την εμπιστοσύνη: Πόση δύναμη κρύβεται μέσα στις λέξεις; Ποιες είναι αυτές που ενδυναμώνουν το παιδί; Τι μας λέει το σώμα του; Με ποιόν τρόπο κατανοεί τα γεγονότα; Με ποιο τρόπο αυτό εμπιστεύεται;)

 

Μάθημα 3ο: Μοντέλα και εργαλεία Parent Coaching

 1. Coaching ακολουθώντας το TGROWME
 2. Δημιουργία S.M.A.R.T. στόχων & προτεραιοποίηση των στόχων
 3. Το εργαλείο Ανάλυση S.W.O.T.
 4. Το εργαλείο του μελλοντικού οραματισμού
 5. Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)
 6. 3η συνεδρία coaching – Feedback (Θέλω να φτάσω ψηλά! Θέλω να γίνω αστροναύτης… Τι οραματίζεται αυτό το παιδί; Τι σημαίνει ψηλά; Πόσο ψηλά; Τι άλλο μπορεί να σημαίνει; Τι κάνει ένας αστροναύτης; Ποιος άλλος μπορεί να μοιάζει με τον αστροναύτη;  Τι χρειάζεται για να γίνεις αστροναύτης; Τι θα γίνει αν δεν γίνεις αστροναύτης;… Πως μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να ξεκαθαρίσει την “Ιθάκη” του;
  1. Με τεχνικές και εργαλεία coaching βοηθάμε το παιδί να διαμορφώσει το όραμα του. 2. Συμβάλλουμε στο να προσδιορίζει τους στόχους του (μικρούς ή μεγάλους), ώστε να είναι συγκεκριμένοι, ρεαλιστικοί, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι και χρονικά προσδιορισμένοι. 3. Εντοπίζουμε δυνάμεις, ευκαιρίες, εμπόδια και πως τα ξεπερνάμε. 4. Το ίδιο το παιδί δημιουργεί το πλάνο δράσης του … και αν αυτό είναι το θέλω του …θα γίνει αστροναύτης και εμείς θα είμαστε εκεί ως γονείς, δάσκαλοι, φροντιστές να το υποστηρίξουμε!)


Μάθημα 4ο: Συναισθηματική Νοημοσύνη

 1. Αυτοεπίγνωση
 2. Αυτοδιαχείριση συναισθημάτων
 3. Ενσυναίσθηση
 4. Απελευθέρωση Περιοριστικών Πεποιθήσεων και Μοτίβων
 5. Διαδικασία μάθησης
 6. Εξέταση αξιολόγησης γνώσεων

Ημερομηνίες και ώρες

Παρασκευή 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6 & 21/6/2024 18:30-21:30. Τα μαθήματα καταγράφονται, έτσι ώστε αν κάποιος/α χάσει κάποιο μάθημα, να μπορεί να παρακολουθήσει το recording.

Τόπος

Διαδικτυακή σύγχρονη εκπαίδευση (live webinar)

Γιατί να επιλέξω το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Είναι ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα

Είναι πιστοποιημένο κατά ICF και σε επαγγελματίες coaches που αναζητούν μια περαιτέρω εξειδίκευση και τους καλύπτει ο σκοπός του Parent coaching προσφέρει CCEU’s για την απόκτηση ή ανανέωση της διαπίστευσής τους

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται, κατανοούν, εφαρμόζουν σημαντικά εργαλεία, τεχνικές και γνώσεις του parent coaching με σκοπό:

 • Να τα εφαρμόσουν οι ίδιοι στην καθημερινότητα τους
 • Να ξεκαθαρίσουν το ρόλο τους και να ενδυναμωθούν οι ίδιοι ως φροντιστές / γονείς
 • Να θεμελιώσουν σχέση αυθεντικότητας, εμπιστοσύνης και συναισθηματικής ασφάλειας με τα παιδιά καθιστώντας αμφότερους ψυχικά ανθεκτικούς
 • Να ζήσουν με το μεγάλωμα των παιδιών ένα ταξίδι ανταμοιβής, μάθησης και αυτοβελτίωσης

Κόστος επένδυσης

Το κόστος επένδυσης του προγράμματος είναι € 750. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα προκαταβάλλοντας το ποσό των € 600 έως 30 Απριλίου 2024 (early bird). Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα επιβεβαιώνεται με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ακαδημίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR4801106680000066800338478 Δικαιούχος: INSPIRATIONAL COACHING AND MENTORING ACADEMY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ βάζοντας το ονοματεπώνυμό σας και στέλνοντας σε κάθε περίπτωση το αποδεικτικό της κατάθεσης στο email [email protected]

Εγγραφή στο Πρόγραμμα
ICF_CCE LOGO
PARENT-CERTIFIED-COACH

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας