Search
Close this search box.

Transformational Coaching Certified Practitioner

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
transformational coaching

Τίτλος Προγράμματος

Transformational Coaching Certified Practitioner

ICF_CCE LOGO
TRANSFORMATIONAL-CERTIFIED-COACH

Πίνακας Περιεχομένων

Εισαγωγή: Το κάλεσμα της μεταμόρφωσης

Έχεις φτάσει σ’ ένα σημείο της ζωής σου που έχεις πετύχει τους στόχους σου. Έχεις δημιουργήσει την οικογένεια που πάντα επιθυμούσες. Έχεις μία εργασία, καριέρα ή επιχείρηση που πηγαίνει καλά. Έχεις φίλους που σε εκτιμούν και οι σχέσεις σου κυλούν ομαλά. Δεν είσαι Ωνάσης, αλλά βρίσκεσαι σ’ ένα καλό οικονομικό επίπεδο. Έχεις μια ευχάριστη κοινωνική ζωή. Έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και οι προσπάθειές σου έχουν αποδώσει.

Ίσως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στη ζωή σου, ίσως και όχι. Παρόλα αυτά, νιώθεις συχνά πως κάτι λείπει, πως κάτι δεν πάει όπως θα έπρεπε. Νιώθεις ένα κενό, νιώθεις κάτι μέσα σου ν’ αντιστέκεται. Βιώνεις μία σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σου και αισθάνεσαι ότι εσύ ο ίδιος σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Νιώθεις πως δεν είσαι σε επαφή με την εσωτερική σου δύναμη και σοφία. Υπάρχουν φορές που αναρωτιέσαι: «Τίνος τη ζωή ζω;», «Πώς έχει φτάσει η ζωή μου στο σημείο που είναι σήμερα;», «Τα πράγματα είναι αρκετά καλά, γιατί δεν νιώθω χαρά;», «Από πού προέρχεται η ανησυχία, ο φόβος και η έλλειψη ικανοποίησης που αισθάνομαι συχνά;», «Αυτή είναι η ζωή που ήθελα να ζήσω;».

Τέτοιου τύπου σκέψεις δηλώνουν ξεκάθαρα πως κάτι μέσα σου θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Θέλει να τραβήξει την προσοχή σου. Αυτό το «κάτι» είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου που έχει αγνοηθεί, είτε γιατί το ξέχασες μεγαλώνοντας και έστρεψες την προσοχή σου στην επιβίωση ή την καταξίωση, είτε γιατί το έθαψες κάτω από τα στρώματα των «πρέπει» και των κοινωνικών συμβάσεων.

Η έκφραση «Η ζωή είναι ένα ταξίδι» είναι πιθανότατα χιλιοειπωμένη, χωρίς όμως να χάνει ούτε ίχνος από την αλήθεια και την ουσία της. Για όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι επανένωσης και ολοκλήρωσης» το Transformational coaching είναι ένας από τους καλύτερους δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει.  

Ίσως να μην γνωρίζεις τι ακριβώς είναι το Transformational Coaching, γι’ αυτό θα ήθελα να ρίξω λίγο φως σ’ αυτό το πεδίο εξερεύνησης του εαυτού. Ένας όμορφος τρόπος για να περιγράψω την διαδικασία του Transformational Coaching είναι «η αναζήτηση του χαμένου δισκοπότηρου», όπου το δισκοπότηρο συμβολίζει τον εαυτό που ήμασταν πριν μας πει ο κόσμος ποιοι πρέπει να είμαστε.

Το Transformational coaching είναι η τέχνη της αφύπνισης ολόκληρου του δυναμικού μας, είναι η διαδικασία που μας ενδυναμώνει ώστε να αγκαλιάσουμε πλήρως την ολότητα του ποιοι είμαστε. Είναι μία βαθιά, γεμάτη αγάπη, εξερεύνηση για το τι επιθυμεί η καρδιά και η ψυχή μας κι ένα θαρραλέο βήμα προς μία νέα σχέση με την ίδια τη ζωή!

Το Transformational coaching βοηθά τους ανθρώπους να αφαιρέσουν τα στρώματα της παλιάς αντίληψης που είχαν σχετικά με τον εαυτό τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκαλύψουν και να επανασυνδεθούν με τον αληθινό εαυτό τους, ο οποίος αναδύεται, κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μεταμόρφωσης. Μέρος της μεταμόρφωσης είναι και η θεραπεία, σε κάποιο επίπεδο. Όταν μιλάμε για θεραπεία δεν εννοούμε την κατάσταση στην οποία είμασταν άρρωστοι και γίναμε καλά, αυτό είναι ανάρρωση, γιατρειά. Το να θεραπευτεί κάποιος σημαίνει να γίνει ολόκληρος, ακέραιος. Η θεραπεία έχει να κάνει με την αποδοχή όλων όσων υπάρχουν μέσα μας, που τα αποφεύγαμε για πολύ καιρό.

Το Transformational coaching προσφέρει έναν ασφαλή και γεμάτο εμπιστοσύνη χώρο, στον οποίο ένα άτομο μπορεί να βιώσει όλα τα αισθήματα που θα εμφανιστούν. Έναν χώρο όπου θα μπορεί να συναντηθεί με τις πλευρές αυτές του εαυτού και της ψυχής του που έχει αγνοήσει και να τους επιτρέψει να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν ουσιαστικές αλήθειες για τον εαυτό του. Σ’ αυτόν τον χώρο, κάποιος μπορεί να βιώσει τον εαυτό του ολοκληρωμένο, ενιαίο, ακέραιο και ικανό να συνδεθεί με το φως μέσα του. Μέρος του Transformational coaching είναι να μας υποστηρίξει ώστε να συνδεθούμε με τα πράγματα που είναι ουσιαστικά κι έχουν νόημα για εμάς και να μας βοηθήσει να βρούμε τον σκοπό και την αποστολή μας σ’ αυτό τον κόσμο.

Ο Ram Dass έχει πει: «Όλοι μας απλά συνοδεύουμε ο ένας τον άλλο σπίτι». Ίσως να ρωτήσεις: «Πού είναι το σπίτι;»

Λοιπόν, πιστεύω πως μοιάζουμε με τις χελώνες, με μια μικρή διαφορά, εμείς κουβαλάμε το σπίτι μας μέσα μας.

Ποιους αφορά

 • Επαγγελματίες coaches που αναζητούν ένα niche και τους «μιλάει» το Transformational coaching. 
 • Επαγγελματίες coaches που χρειάζονται CCEU’s για την απόκτηση ή ανανέωση της διαπίστευσής τους. 
 • Άτομα που δεν είναι coaches, αλλά νιώθουν το «κάλεσμα» της μεταμόρφωσης και επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία ενός εσωτερικού ταξιδιού, που θα τους θυμίσει ποιοι είναι και θα τους ενδυναμώσει για να είναι αληθινοί προς τον εαυτό τους και τους άλλους, ώστε να ζουν συνειδητά και με πρόθεση. Η συγκεκριμένη κατηγορία, που δεν είναι επαγγελματίες coaches, στο τέλος της εκπαίδευσης θα λάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης του προγράμματος.

Περιγραφή Προγράμματος

Οι άνθρωποι αναζητούν μαζικά, πιθανόν για πρώτη φορά στην πορεία της ανθρωπότητας, απαντήσεις στα θεμελιώδη υπαρξιακά ζητήματα της αυτογνωσίας, της εξέλιξης, της σχέσης με τη ζωή, του σκοπού, της ύπαρξης νοήματος, της αξίας, της αυτοπραγμάτωσης και της ευτυχίας στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή.

Στην εποχή μας η ταχύτητα της αλλαγής και ο ρυθμός της ζωής επιταχύνονται ολοταχώς και η εμπειρία μας της καθημερινότητας έχει γίνει εμπειρία αβεβαιότητας, σύγχυσης και φόβου, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ποιότητα της ύπαρξής μας. Σε αυτό το σημαντικό μεταβατικό στάδιο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού απαιτούνται ριζικά διαφορετικοί τρόποι σκέψης και αντίληψης. Φαίνεται πως αποξενωνόμαστε εντελώς από τον εαυτό μας, ως υπάρξεις. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να γίνει η ύπαρξή μας το επίκεντρο της μάθησης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αισθανθούμε περισσότερο συνδεδεμένοι με τον εαυτό μας, ο ένας με τον άλλον, και με το περιβάλλον γύρω μας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το Transformational coaching μπορεί να είναι ένα ουσιαστικό όχημα μεταφοράς των ανθρώπων από τον χώρο της παλιάς εικόνας/ιδέας που έχουν για τον εαυτό τους στον χώρο ενός νέου, πιο ενδυναμωτικού και αληθινού προτύπου. Το πρόγραμμα «Transformational Coaching Certified Practitioner» αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, που μπορεί να οδηγήσει σε μεταμόρφωση, αν το άτομο είναι έτοιμο. Συνδυάζει την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων με την εσωτερική αυτο-εξερεύνηση και ανακάλυψη. Βασίζεται στην «παρουσία» του ατόμου, την επίγνωσή του και το χώρο που δημιουργεί γι’ αυτούς με τους οποίους αλληλεπιδρά. Προσφέρει ένα πλαίσιο, μια νέα οπτική του ολιστικού και ολοκληρωμένου ανθρώπινου όντος που είμαστε όλοι.

Το εσωτερικό μας περιβάλλον δεν καθορίζεται από τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά από την ερμηνεία και την ανταπόκρισή μας σε αυτές.  Η μεταμόρφωση αρχίζει εσωτερικά, στο επίπεδο της ύπαρξης, του «είμαι». Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Μέσω της διαδικασίας μεταμόρφωσης που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν ένα εσωτερικό ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης. Θα θυμηθούν ποιοι είναι, θα ανακαλύψουν τι πραγματικά αγαπούν, θα ενδυναμωθούν ώστε να συνδεθούν με την εσωτερική τους αλήθεια και θα μπορούν να είναι πιστοί στον εαυτό τους.

Και όλα αυτά είναι σημαντικά επειδή η προσωπική μας μεταμόρφωση, ως coaches, επιτρέπει τη μεταμόρφωση των ανθρώπων με τους οποίους εργαζόμαστε. Οι coaches θα αποκτήσουν τις πρακτικές και τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα χώρο μετασχηματισμού για τους πελάτες τους.

Ο εσωτερικός παρατηρητής των συμμετεχόντων θα διευρυνθεί και θα είναι σε θέση να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, κάνοντας έτσι επιλογές ευθυγραμμισμένες με τις αξίες τους και αναλαμβάνοντας δράση ευθυγραμμισμένη με την πρόθεση και το σκοπό τους.       

Σκοπός του προγράμματος είναι να υποστηρίξει coaches, αλλά και άτομα, να βιώσουν την εμπειρία της προσωπικής μεταμόρφωσης και να τους εξοπλίσει με δεξιότητες και αυξημένη επίγνωση για να συνδέονται και να συνεργάζονται δυναμικά με τους πελάτες τους.

Οι Transformational coaches δημιουργούν τη δομή και το χώρο που βοηθούν τη συνεχή εσωτερική και εξωτερική ανάπτυξη και εξέλιξη του πελάτη τους, και τον υποστηρίζουν στο ταξίδι εξερεύνησης των βαθύτερων στρωμάτων του εαυτού του,  που τον οδηγεί στην αυτογνωσία. Προσφέρουν το πλαίσιο που είναι απαραίτητο για την κατανόηση της διαδικασίας του «ταξιδιού» της ανθρώπινης μεταμόρφωσης. Γίνονται ο δίαυλος μέσω του οποίου ο πελάτης αναγνωρίζει τις έμφυτες δυνατότητές του, τη μοναδικότητα, τη δύναμη και τα αυθεντικά στοιχεία του. Δημιουργούν τις συνθήκες που διευκολύνουν τη σύνδεση του πελάτη με την πηγή της εσωτερικής του σοφίας.

Μαθησιακοί Στόχοι

Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

 • Πώς να ευθυγραμμιστούν με τον πραγματικό εαυτό τους και να υποστηρίξουν άλλους να κάνουν το ίδιο.
 • Πώς να συνδεθούν με την καρδιά, την ψυχή, τη διαίσθηση και την εσωτερική τους γνώση και να πάρουν τη δύναμή τους πίσω.
 • Πώς να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο σκέψης που θα τους υποστηρίξει να βλέπουν με φρέσκια ματιά τις καθημερινές προκλήσεις.
 • Πώς να είναι περισσότερο προσαρμοστικοί και ανθεκτικοί (τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά).
 • Πώς να αλλάξουν την οπτική τους, ώστε να έχουν πραγματική και βιώσιμη αλλαγή και να υποστηρίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους να είναι στα καλύτερά τους.
 • Ένα μοντέλο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σαν πλαίσιο για τις σχέσεις / συνομιλίες coaching (αν είναι coaches) ή για οποιαδήποτε σχέση.
 • Πώς να επικοινωνούν με την ολότητα του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους.
 • Θα αποκτήσουν επίγνωση των τρόπων με τους οποίους σαμποτάρουν τον εαυτό τους και θα μετασχηματίσουν την εικόνα που έχουν γι’ αυτόν και την ιστορία που του λένε.
 • Θα αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του σκοπού τους και θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν άλλους να κάνουν το ίδιο.
 • Θα αποκτήσουν εργαλεία και διαδικασίες που βοηθούν δυναμικά και ενδυναμώνουν τους πελάτες στο coaching και οποιονδήποτε άνθρωπο.
 • Θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν τις έννοιες που έχουν συναντήσει στην αναζήτησή τους για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.
 • Θα δημιουργήσουν χώρο για τον εσωτερικό παρατηρητή και θ’ αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους.

Ενότητες Προγράμματος

1. Coaching προσεγγίσεις & The Evolution Coaching Model
2. Φιλοσοφία, Πνευματικότητα, Coaching και Αυτοπραγμάτωση (Philosophy, Spirituality, Coaching and Self-actualization)
3. Ευθυγράμμιση με την Ουσία της ύπαρξης και Μεταμόρφωση (Alignment with the Essence of being and Transformation)
4. Ζήσε τις Αξίες σου και Στοχάσου τις Πεποιθήσεις σου (Live your Values and Reflect on your Beliefs)
5. Η δύναμη της Πρόθεσης (The power of Intent)
6. Καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη (Cultivating Trust)
7. Δημιουργώντας Επίγνωση (Creating Awareness)
8. Εμβάθυνση της Παρουσίας (Deepening Presence)
9. Η ουσία της Αναγνώρισης (The essence of Acknowledgment)
10. Η δύναμη της Ενσυναισθητικής Ακρόασης, των Ερωτήσεων και της Σιωπής (The power of Empathic listening, Questions and Silence)
11. Ενσυνειδητότητα, το θεμέλιο της Στοχαστικής παρουσίας (Mindfulness, the foundation of Reflective presence)
12. Απελευθέρωση Κριτικής και Χώρος coaching (Releasing Judgement and Holding space)
13. Σύνδεση με τη Διαίσθηση και την Εσωτερική γνώση (Connecting with Intuition and Inner knowledge)
14. Coaching από την καρδιά και κατάσταση Ροής (Coaching from the heart and Flow state)
15. Η μετασχηματιστική δύναμη της Αποδοχής και της Ευγνωμοσύνης (The transformative power of Acceptance and Gratitude)
16. Πραγματοποίηση του Σκοπού και του Πλάνου Μεταμόρφωσης (Realizing Purpose and Transformation plan)
17. Στάδια Προσωπικής Δύναμης (Stages of Personal Power)
18. Peer coaching & Transformational Coaching Knowledge Assessment

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις live συναντήσεις. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι 2 συναντήσεις σε μαγνητοσκόπηση, μετά από συνεννόηση.

Επίλογος

Νιώθεις έτοιμος/η; Έχεις καθοδηγηθεί εδώ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και διαισθάνομαι ότι είσαι έτοιμος/η να μπεις. Σε ακούω να λες ότι σ’ έχει κουράσει το κενό που αισθάνεσαι μέσα σου, ότι σ’ έχει εξαντλήσει η μάχη του να αποδείξεις ότι αξίζεις και η προσπάθεια να δημιουργήσεις τη ζωή που τόσο επιθυμείς, χωρίς μεγάλη επιτυχία.… Αλλά να, τώρα σε ακούω να λες ότι ήρθε η ώρα να τ’ αφήσεις όλα αυτά πίσω και να ζήσεις μέσα από τον ανώτερο εαυτό σου με εμπιστοσύνη στην άπειρη, άχρονη και πανταχού παρούσα νοημοσύνη που κατοικεί μέσα σου και γνωρίζει ποιος/α είσαι πραγματικά και τι είναι κατάλληλο για σένα.

Η πόρτα είναι ανοιχτή και σε προσκαλώ να την διαβείς. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και κάνε το πρώτο βήμα. Πάρε ακόμη μια βαθιά αναπνοή κι ετοιμάσου να συναντήσεις τον αληθινό σου εαυτό που χρόνια τώρα σε περιμένει υπομονετικά.

Ημερομηνίες και ώρες

Τετάρτη 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11 & 6/12/2023 και ώρες 17:30-21:45

Τόπος

Διαδικτυακή σύγχρονη εκπαίδευση (live webinar)

Γιατί να επιλέξω το συγκεκριμένο πρόγραμμα

– Είναι το μοναδικό πρόγραμμα Transformational Coaching στα ελληνικά

– Αφορά βαθύτερα υπαρξιακά ζητήματα και ποιότητες

– Με βοηθά, ως coach, να συνδέομαι και να επικοινωνώ με τους πελάτες μου από το επίπεδο της καρδιάς

– Με βοηθά να μπορώ να νιώσω άνετα με “το άγνωστο” και να υποστηρίζω τους πελάτες μου να διερευνούν ουσιαστικότερα τον εαυτό τους 

– Η μεταμόρφωσή μου υποστηρίζει τη μεταμόρφωση των πελατών μου, οπότε χρειάζεται να γνωρίζω το μονοπάτι της “μεταμόρφωσης”  

Κόστος επένδυσης

Το κόστος επένδυσης είναι € 1.200. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, είτε α) με εφάπαξ καταβολή του ποσού των € 990, είτε β) καταβάλλοντας το ποσό των € 1.200 σε 3 ισόποσες δόσεις των € 400 ως εξής: 1η δόση έως 25 Σεπτεμβρίου 2023, 2η δόση έως 25 Οκτωβρίου 2023 και 3η δόση έως 25 Νοεμβρίου 2023. Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα επιβεβαιώνεται με το αποδεικτικό της κατάθεσης του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της Ακαδημίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR4801106680000066800338478 Δικαιούχος: INSPIRATIONAL COACHING AND MENTORING ACADEMY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ αναγράφοντας στην κατάθεση το ονοματεπώνυμό σας. Το αποδεικτικό θα πρέπει να σταλεί στο email [email protected]

Εγγραφή στο Πρόγραμμα
ICF_CCE LOGO
TRANSFORMATIONAL-CERTIFIED-COACH

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας