Search
Close this search box.

Τί δε βλέπεις

Άρθρα
Τί δε βλέπεις

Τί δε βλέπεις;

Έχετε σκεφτεί ποτέ αν υπάρχουν πράγματα που δε βλέπετε;

Δοκιμάστε να εξασκήσετε το μυαλό και την όρασή σας σε όσα δε βλέπετε.

Η εστίασή μας είναι θέμα εξάσκησης.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και να ερμηνεύουμε τα γεγονότα με συγκεκριμένους τρόπους και δυσκολευόμαστε να τους αλλάξουμε.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αλλάξει κανείς οπτική γωνία;

Το σημείο εστίασης και η ερμηνεία που δίνουμε σε ένα συμβάν προκαλούν τα συναισθήματα που νιώθουμε. Το συναίσθημα αυτό, όποιο πρόσημο κι αν έχει, βρίσκεται εντός της ζώνης άνεσής μας. Με απλά λόγια, για να μην αλλάζουμε την οπτική και την ερμηνεία μας, σημαίνει ότι κάπου μας εξυπηρετεί να αισθανόμαστε έτσι.

Γνωρίζετε πως η εστίαση είναι θέμα επιλογής; Μπορεί να βιώνουμε το ίδιο περιστατικό και ο καθένας από εμάς να εστιάζει σε διαφορετικές πτυχές. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που μας συμβαίνουν, όμως αδιαμφησβήτητα έχουμε τη δυναμική να τροποποιήσουμε την οπτική και την ερμηνεία μας.

Η αλλαγή στην εστίαση, η αλλαγή από το αρνητικό στο θετικό μας βοηθάει να ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να λύσουμε τα προβλήματά μας, να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας, πετυχαίνοντας τους στόχους μας.

Η εστίασή μας, μάς βοηθάει να δούμε όσα δε βλέπουμε. Μετασχηματίζει τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας.

Κάθε εικόνα επικοινωνεί μαζί μας, έχει ανάγκη να την παρατηρήσουμε και να την αντιμετωπίσουμε ως πρόκληση, ως ευκαιρία να μάθουμε κάτι απ’ αυτήν! Εστίασε λοιπόν, στο σημείο επαφής σου με τη ζωή!

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας