Search
Close this search box.

Τί είναι αυτό που τελικά μας θυμώνει;

Άρθρα
Τί είναι αυτό που τελικά μας θυμώνει

Τί είναι αυτό που τελικά μας θυμώνει;

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα συναισθήματα είναι ο θυμός. Οι ερμηνείες για τις αιτίες που θυμώνουμε είναι πολλές και σύνθετες. Ακόμα πιο περίπλοκες είναι οι ερμηνείες σχετικά με τον τρόπο εκδήλωσης του θυμού.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει όταν αισθανόμαστε θυμό, είναι μια προσωπική, εσωτερική δυσλειτουργία. Νιώθουμε θυμωμένοι, επειδή μέσα μας κάτι δεν πάει καλά και για να αποφύγουμε να το χειριστούμε και να το αλλάξουμε τελικά θυμώνουμε.

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε σε όλα τα σημεία τον τρόπο σκέψης και δράσης των άλλων ανθρώπων. Η «εύκολη» λύση όταν κάτι μας θίγει είναι να θυμώσουμε. Το ζήτημα όμως είναι γιατί μας θίγει; 

Γιατί να μας θίγει και να μας θυμώνει μια συμπεριφορά ή ένας άνθρωπος αν είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας; Μήπως τελικά θυμώνουμε όταν υπάρχει η ανάγκη μας για προσοχή από τον άλλον, μια κίνηση, ένας μορφασμός του συνομιλητή μας, μια αντίδραση σε αυτά που λέμε, το να μας διακόπτει ο άλλος, η ανάγκη μας να εισακουστούμε επιτέλους;

Μπορείς να αποδεχτείς τους ανθρώπους, όταν πρώτα αποδεχτείς τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει πως μόνο όταν αναγνωρίσουμε, συνειδητοποιήσουμε και αποδεχτούμε τις σκοτεινές μας πλευρές, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τις σκοτεινές πλευρές των άλλων, δηλαδή όλα όσα μας ενοχλούν.

Αυτό που τελικά μας θυμώνει είναι τα δικά μας αδύνατα σημεία, αυτό που μας είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε, να βελτιώσουμε, να αλλάξουμε.

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας